Briljant Folk Comedy duo

Voorstelling "Working on a Miracle" een hoogst ongewoon liefdesverhaal op het podium

In de muzikale vertelvoorstelling "Werken aan een Mirakel" verklapt het Brits-Vlaams muzikaal duo Andy & Di hoe ze via een ongewone, zeg maar "rare weg" op het podium beland zijn. Want het gebeurt niet elke dag dat een Britse dokter en een Vlaamse perschef van een grootbank "de kap over de haag gooien" om een muzikaal duo te vormen dat vol dynamiek en enthousiasme op een podium staat. En dan op de koop toe ook nog eens als liefdeskoppel! Hoe kwamen ze daar in godsnaam, als vers koppeltje, toch terecht? Waarom gooiden ze hun leven zo drastisch om? En hoe houden ze dat ondertussen al al die jaren vol, als man en vrouw samen op het podium.
Hun authentieke verhaal, met songs die daar helemaal onderdeel van zijn, is pakkend, ontroerend, hilarisch, vol herkenning... het zit er allemaal in. Heel intiem ook, maar juist dat delen is nodig om te kunnen inspireren voor ieder die er voor open staat.
Di vertelt hun verhaal in het Nederlands. Het duo zingt Andy's songs, als onderdeel van het verhaal, in het Engels (dat heb je met een Britse singer-songwriter) zodat je je in een heuse musical waant. Maar alles wordt instant vertaald naar het Nederlands op het grote scherm, geïllustreerd met prachtige beelden en video's. Voeg daarbij de uitgekiende belichting, de verfrissende danspasjes en je mag gerust van een multimedia huzarenstuk spreken.
In 2004 maakte de VRT van hun verhaal een Tv uitzending in de toenmalige VRT serie "Ik zie je graag" over ongewone (liefdes)verhalen.
Deze nieuwe voorstelling slaat helemaal aan bij ons publiek (vooral Vlaamse organisaties). Als bvb. een cultuurminnende yoga lerares en lid van Femma Zaventem je komt vertellen dat dit ronduit het beste is wat ze het laatste jaar gezien heeft op een podium dan sta je te blozen van geluk! Hoe ons publiek de hele voorstelling lang aan onze lippen hangt, geeft ons kippenvel. Ook het zorgvuldig creatief bijpassend beeld- en videomateriaal oogst bijzonder goede punten. En volgens de muzikale journaliste Sarah Gommers, een onafhankelijke kenner : "Dit is een performance van de hoogste plank, op het niveau van het beste dat Culturele Centra aanbieden". We zijn zo dankbaar dat we dit kunnen en mogen brengen, van begin tot einde helemaal onze eigen creatie!
Kijk alvast naar de korte trailer,smaakmaker op ons youtube kanaal:
https://www.youtube.com/watch?v=m1zXG50UD1I
Klik hier om  alles over de voorstelling te lezen.

Onze andere courante programma's:

1. Andy & Di in Concert
Hoe slaagt dit Brits-Vlaams folk comedy duo er in om met hun steeds weer verrassende totaalshow het publiek elke seconde van hun optreden in de ban te houden? Dat is hun goed bewaard "keukengeheim". Of toch niet? Is het hun aanstekelijk enthousiasme waarin ze Ierse en Britse folk combineren met de beste Nederlandstalige en cabaret nummers en steeds weer prima afwisselen?  Zijn het de tussendoortjes waarin ze op een pittige en fijnzinnig humoristische manier doordenkers geven aan het publiek? Is het dat ze geregeld op een originele manier het publiek zelf ook “opdrachten” geven en het zo helemaal meenemen in hun optreden? En wat gezegd over hun zorgvuldige keuze van keigoede meezingers, muzikale raadspelletjes en  spitsvondige humor? Kom het allemaal ontdekken...

2. Andere muzikale programma's:  klik op de keuzeknop "Muzikale programma's".
Zo kan je bvb. met ons muzikaal op stap naar Schotland en Ierland . Of een Ierse samenzang cantus organiseren.
En onder Di's begeleiding kan je 5 sessies "Kennismaking met Mindfulness klankzingen, improviseren, ontdek je creatieve stem" volgen.

 

Andy & Di op YOUTUBE:  http://www.youtube.com/user/andyendi#p/u en ook op FACEBOOK : http://www.facebook.com/pages/Andy-Di/514728018562491 . Klik aub op de "vind ik leuk " knop en dan kunnen wij ons uitgebreider bekend maken via Facebook. Hoe meer zielen hoe meer vreugd is hier blijkbaar letterlijk van toepassing! Je wordt dan ook automatisch op de hoogte gehouden van al onze nieuwtjes...

 Di, de zangeres van het duo heeft nu haar eigen dagboek/blog: http://andyendi.blogspot.com/

 Leuk fragment uit onze folk CD "The Yodelling Irishman": Download hier fragment

Klik hier voor onze Ierland/Schotland muzikale slideshow  (even geduld bij het opladen)

Hier krijg ik zelf, Di, nog altijd kippenvel van: een opname met een vriend in 1995 : Om Namaha Shivaya