Muzikale Programma's » Mindful klankzingen

Kennismaking met Mindfulness klankzingen
Improviseren
Ontdek je creatieve stem

Geen enkele voorkennis vereist.

Mindfulness is de bewustwording van een houding in het leven die ons welbevinden brengt.
Mindfulness klankzingen brengt ons in contact met ons diep, creatief, resonant stemgeluid. Een van de mooiste cadeaus die je jezelf kan geven.

Yoga ademhaling
We beginnen met de ademhaling vanuit de yoga.
Van daaruit warmen we speels op om ons lichaam los te maken, om bevrijd van spanning de klank van onze stem te ontdekken en ons erdoor te laten be/ontroeren.
We starten met rustgevende lange klanken om ons bewust te worden van onze klank en haar trilling aan den lijve te ervaren.

Onderdompelen in een klankbad
Dan maken we kennis met klank georiënteerd zingen. Dat maakt onze stem rijker en resonanter met “natuurlijke boventonen”. We dompelen ons onder in een klankbad en creëren zelf daarin mee klank. 

Improviseren is spelen
We proeven van allerlei improvisatiespelletjes met en zonder tekst, van ritmische improvisaties en klankzingen. Het gebeurt puur vanuit ons eigen gevoel. Een goede oefening in “voelen” ook.

Mantraklanken zingen
We maken ook kennis met mantraklanken, we zingen klanken die een weldoende invloed  hebben op ons lichaam en geest. Mediteren in de klank als het ware. Hierdoor raken we verbonden met onze kern, onze bron van heling en levenskracht waarnaar we steeds weer kunnen terugkeren in momenten/periodes van stress en emoties in ons leven.
Als je jezelf kan overgeven aan de helende herhaling van de mantraklanken kom je in een diepere laag van rust en welbevinden terecht. Bovendien verrijkt het je klankgeluid, en daardoor wordt ook je zangstem resonanter met natuurlijke boventonen. Is er een mooier cadeau dat je aan jezelf kan geven?

Samen zingen
Aan het eind kunnen we ook nog enkele liederen zingen die kracht en energie uitstralen.

Er is geen enkele voorkennis of zangervaring vereist. Dit mindfulness klankzingen en improviseren staat open voor iedereen

Begeleiding: Di van het muzikaal duo Andy & Di
Sinds 1995 ben ik de zangeres van het muzikaal duo “Andy & Di”.  Wij hebben als muzikaal koppel ondertussen meer dan 1000 keer op een podium gestaan bij tal van verenigingen in Vlaanderen : Neos, Femma, KVLV, Davidsfonds, Okra, allerlei beroepsgebonden seniorengroepen, overheidsorganisaties, verzorgingsinstellingen, enzovoort…
Wij brachten 9 verschillende CD’s uit met tal van eigen songs.

Samen met Andy organiseerde ik daarnaast vele samenzangsessies in groep. Ik volgde in de loop der jaren  tal van opleidingen waardoor helend klankzingen en improviseren zowat mijn “stokpaardje” geworden is.

5 sessies of een hele dag
In overleg met de vereniging is de keuze:
- 5 sessies (van elk 2u)  of
- 1 dagprogramma van 10 tot 18u   met eigen lunchpakket.

Praktische werkwijze:
1. Uw vereniging checkt of er  mensen interesse hebben en neemt contact op met mij.
2. Samen zoeken we de beste formule voor de groep en mogelijke datums.
3. Ik kom naar jullie gangbaar activiteiten lokaal om de sessie(s) te begeleiden.

Te voorzien: flesje water, matje en dekentje , losse ontspannende kledij, pantoffels of warme sokken

Kostprijs groepen: bespreekbaar met de vereniging