Wie zijn Andy & Di » Andy

Andy is Brits, geboren in de Beatlesstad Liverpool, en leeft geheel voor zijn muzikale hobby. Zijn eigen liedjes zijn meestal in het folk genre geschreven. Ze bevatten pareltjes van inspirerende boodschappen en werken zo helend. Zo kunnen o.a. mensen die het wat moeilijk in hun leven hebben er kracht en moed uitputten...Maar het gaat er ook licht aan toe en er zitten uiteraard ook veel humoristische liedjes tussen.
Daarnaast studeerde hij een massa covers van andere gekende artiesten in, waaronder uiteraard ook nummers van de Beatles, uit zijn eigenste geboortestad!

Van toen hij pas 8 jaar was, speelde Andy de viool en in zijn tienerjaren was zijn talent zeker zo sterk gestimuleerd door de voortdurende competitie tussen zijn viool en die van zijn oudere zus en zijn jongere broer! Later kwamen daar de piano, gitaar en syntheziser en vooral ook de eigen stem bij. Omdat hij opgroeide tussen de Ierse Gemeenschap in Liverpool, speelde hij al Irish folk als jonge knaap, naast Beatles-covers en uiteraard een pak klassieke muziek, zijn eerste liefde. 
Hij houdt van de grote variëteit aan folk muziek. Gaande van extatische, opzwepende “reel” op de fiddle en bodhran waarbij mensen “gedwongen” worden om mee te tappen op de tafels en met de voeten! Om dan weer tot diepe rust en overpeinzing te komen bij een doordringend mooie ballade of kippenvel en rillingen te ervaren bij een gepassioneerd meerstemmig a capella nummer.

Nu is hij een jonge vijftiger die zowat alle genres en stijlen aankan. Hij weet u in zijn enthousiasme mee te slepen...